Wat is de Allerduurste Postzegel

PostzegelJe vraagt je soms af waarom mensen zoveel geld uitgeven, aan een klein stukje kleverig papier.  Wel het antwoord is simpel. Mensen proberen unieke dingen te verzamelen, dingen die je nergens anders vind, of toch zeer moeilijk vind.  

Alfred H. Caspary is zo een van die mensen, die veel geld uitgeefde aan die kleine stukjes papier, de postzegel genaamd..  Bijna een eeuw geleden begon Alfred postzegels te verzamelen, maar hij verzamelde niet de gewone postzegels.  Hij zocht vooral naar de duurdere en minder voorkomende gevallen.  Dit met als hoofddoel te investeren voor de toekomst.  Nu zoveel later, heeft Alfred de meest dure postzegelverzameling van de wereld.

Een onbekende verzamelaar van postzegels, werd de trotse eigenaar van de duurste postzegel ooit in 1996.  Hij kocht deze postzegel voor 2 miljoen euro.

De postzegel is gemaakt in 1855 en was het resultaat van een drukfout.  Ipv dat ze de postzegel hadden gedrukt op een groene ondergrond, is hij geprint op een geel/oranje ondergrond.   Door die misdruk is de waarde van die postzegel dan ook zeer hoog geworden.   Die hoge waardes krijg je ook op misdrukken van muntstukken, voetbalkaartjes, ...

Er is maar 1 exemplaar bekend van deze postzegel.  Hij werd ontdekt door William Backman die deze postzegel vond op zijn grootmoeder haar brieven. Sinds dan is er een hysterie rond deze postzegel.